onsdag, desember 01, 2010

Advent

I dag er det 1. desember og advent har startet for noen dager siden. Advent er en fin tid. Ventetid. Vente på julen som kommer. Jeg liker adventstiden. Det er godt å ha noe å glede seg til. Jeg er veldig glad i julehøytiden, men synes det er noe eget å vente på den. Jeg prøver å skille mellom advent og jul i heimen. Hos oss begynner julehøytiden lille julaften, frem til da er det advent. 
 I adventstiden pynter jeg mest med hvitt og lilla. I våre tre stuevindu henger tre stjerner. To til å ha telys i og en med elektrisk lys. Jeg har handlet inn amaryllis og hyasinter og har mange stearinlys. Det er noe eget å tenne lys inne når mørket senker seg utenfor. Det eneste "julete" som kommer frem er julekrybben. Jeg er litt ambivalent på om jesusbarnet skal være i krybben før jul, eller om han skal gjemmes. Foreløpig er krybben komplett *tenke litt til* 
 I dag har vi åpnet første pakke i adventskalenderen og der var Jostein Gaarder sin bok "julemysteriet". Jeg håper vi får til å lage rom til å lese et kapittel hver dag i en tid som er travel med mye forskjellig. Jeg gleder meg til å lese den sammen med jentene. Det er så lenge siden sist jeg leste den at det vil være som å lese den for første gang. 
*
Jeg er så heldig at jeg har fått en egen adventskalender fra Anne-Britt. 
Tusen takk for at du er med på å gjøre adventstiden min så fin. 
*stor klem*
*
Adventskalenderen under her laget jeg da Lydia var baby og blir tatt frem hvert år :o) 
Jeg håper at selv om adventstiden fort blir travel at vi klarer å finne roen uten stress og mas. 
Jeg ønsker dere alle en fredlig og velsignet adventstid.
*klem*

5 kommentarer:

Jennys fire vegger sa...

Fint innlegg og koslige bilder. Kjempefin pynt! :o) Håper dere får lest, ja, den er fin. :o) Heldiggris, som har egen julekalender! :o)

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Ania sa...

Får sånn ro av å se adventsbildene dine :)

Anne-Britt sa...

Bare hyggelig mht kalender og takk i lige så. Koselig i dag å åpne første luken :)
Koselig adventsbilder og stemning over bildene. Ha en fin 1 desember :)

"Romfortrivsel" sa...

Fint å skille mellom advent og jul. Koselige bilder. "Julemysteriet" har jeg lest noen ganger(på jobb). Den er kjempefin, men man må ha litt tid siden kapitlene er litt lange. En fin og koselig tradisjon, som jeg aldri har klart å gjennomføre med egne barn... Alt for mange jern i ilden, særlig med øvelser og julekonserter når man synge i kor. Skulle man gjort noe om igjen så ville jeg prioritert "julemysteriet" i heimen!

Elisabeth sa...

Så koselig du har pyntet! Advent er en fin tid! Nyt den med dine skjønne små.

Klem fra Elisabeth.