fredag, mai 25, 2007

Årsboken 17 mai

17mai ble feiret med stor stas for halve familien. Amalie var syk så jeg og Amalie var hjemme. Min mann og Lydia reiste til skolen og de gikk i barnehagetoget slik vi har gjort de siste årene. Etter tog, is, gassballonger og det som hører med, reiste de til min tante og onkel og spsite rømmegrøt. De tok med litt til meg; nam nam. Min tante lager verdens beste rømmegrøt!!

17mai er barnas dag. Vi har barnetog og legger opp feiringen på skoler etter hva barna kan like. Det første barnetoget sto Bjørnstjerne Bjørnson for i 1870. Alle pynter seg; gjerne i nasjonaldrakter, for dette er jo Norges bursdag. Vi heiser flagg og feirer storslott :) Norge ble en nasjon med egen grunnlov i 1814. Det passet bra at grunnloven ble ferdig på våren slik at vi kunne ha en vårdag å feire på (jeg har nå mange kalde 17mai minner...... men, men)

Bildet jeg har brukt på min årsbokside om 17mai er av Lydia og min tante. Man tante har laget stakken til Lydia sin bunad. Hun har plisert den slik at den er som en voksenbunad. Hun har også heklet hjulbord til forklet; sydd forklet og til og med laget legg. Min mor har sydd livet på bunaden, og jeg brystduken. Et skikkelig samarbeidsprosjekt. De var så nydelige sammen på 17mai. Min tante har en fått en 8x8album av meg tidligere så innimellom får hun noen layouter til å fylle ut. Her er en layout til hennes album (jeg har også laget en layout til Lydia sitt album og et til mamma&pappa også... men de ble så like at jeg viser dem ikke. Skikkelig hurtigscrapping med fire layouter liggende på bordet samtidig, men de skal i fire forskjellige album... så jeg fant ikke opp kruttet for hver layout):
Nå skal jeg lage en side om pinsen :) God helg! OG god pinse!!

7 kommentarer:

Heidi sa...

GOSH for ett nydelig bilde!! Virkelig ett minne!!!
Layouten ble også flott!!!!

Ha en flott pinse!!

Torunns- fristed sa...

Det er så morsomt og komme inn i bloggen din hver gang det har vært en eller annen merkedag :) Har stadig lært noe nytt om de dagene man feirer uten å tenke over hvorfor.
Et nydelig bilde av disse to, og ordentlig 17 mai stemning.
Ha en flott pinse !!

Lene S sa...

Jeg angrer litt på at jeg ikke ble med på årsbokutfordringen din..det du lager blir jo så flott. Også det at du skriver ned alle disse faktaopplysningen..hadde jo vært så fint å kopiere de over til sin egen bok! ;o) Desverre har ukene for få dager, dagene for få timer osv LOL Men jeg kommer garantert til gå løs på oppgaven ved en senere anledning!

Takk for at du inspirerer!

Klem

Anette S sa...

Blir stadig imponert over årsboken din! Gleder meg til pinsesiden. Forstår godt at sidene blir like. Det skal jo være moro å scrappe og sånne ting kan fort ta gløden fra en.

Fortsatt god pinse!

Jill sa...

TAKK FOR SIST!
Kjempekos på treff!
Herlige 17.mai sider, bildet var nydelig!
Rømmegrøt er godt ....mmmmm!
Har bestillt de "billettene" vi snakket om, sender de i posten til deg når de kommer. De er røde, hvite og blå, passer på 17.mai-sider ;-)

Kjersti Bakken sa...

Nydelig bilde og flotte sider, Marie!
Årbok? Hørtes kjempe spennende ut!
Har du en spesiell plan eler temaer som skal være med?
Vist du har tid kan du gjerne sende meg litt info om hvordan du gjør det på mailen ;)
*klem*

Ania sa...

Hehe, så heldig Lydia er som har egen, ordentlige bunad! Jeg kjente ikke til rømmegrøtskikken før jeg flyttet hit på Vestlandet - i Oslo gikk det mest i pølse og sånn...og å spise ute på restaurant med venner etterhvert som vi ble større :) Men jeg digger rømmegrøt til 17. mai nå altså! :D