Jeg er veldig glad i salte karmamellmakroner og deler gjerne oppskriften med dere.
Ingredienser til Makronskjellene:
180g siktet mandelmel
340g melis
180g eggehvite
4ss sukker
karamellfarge/brunfarge ol
Ingredienser til Salt karamellfyll:
350g sukker
250g fløte
350g smør
10g salt
Hvordan lage mandelmel:
Jeg startet med å skolde mandler. Ha mandler i kokende vann.
Jeg lar mandlene koke noen minutter før jeg heller av det varme vannet.
Da er det lett å poppe mandlene ut av det brune skallet. Dette gjør jeg dagen før jeg maler dem.
Jeg lar dem tørke utover tørkepapir til dagen etter slik at de blir tørre.
Når mandlene er tørre maler jeg dem opp med en kuttedings og sikter det etterpå slik at ikke det blir store mandelbiter i deigen. Har jeg god tid lar jeg mandelmelet tørke litt ekstra til dagen etter.
Markrondeig:
Viskp eggehviter og sukker til det er stivt -leeeenge. Jo stivere jo bedre.
Sikt melis og mandelmel over og elt det forsiktig sammen.
Ha i passelig med matfarge slik at makronene får fin karamellfarge.
Fordeling av makrondeig på brett:
Jeg kjøpte sånn fancy makronbrett første gang jeg skulle lage makroner... Helt unødvendig!!
Bakepapir duger veldig bra!!
Jeg har makrondeingen i en sprøytepose med rund tut og fordeler deigen utover brettet i ca 5kr-størrelse. La makronene ligge på brettet i minst en time før du steker dem,
dette fordi de da danner en fin hinne oppå.
Hvis de stekes med en gang får de ofte en tupp oppå og sprekker under steking. Når de står lenge før steking sprekker de jevnt langs kanten nede og blir flate og fine oppå. Under her er bilde av makronene ferdig stekt. De skal løsne lett fra bakepapiret når de er ferdig stekt.
Steketid/tepmeratur:
Temperatur: 125 grader
Steketid: 20 minutter
Karamellfyll:
Ha sukkeret i en gryte og smelt det til det blir brunt og karamellisert.
Ta gryten av varmen og ha oppi fløten. Det bobler og spruter. Rør til det er en jevn masse.
La massen kjølne til det er ca 45 grader.
Ha oppå smøret. Jeg pleier å skjære smøret i terninger så er det lettere å røre inn. Rør til alt smøret er smeltet. Ha oppi saltet og rør.
Sett karamellmassen kjølig til dagen etter.
Jeg bruker en teskje til å fordele karamellfyll på makronene. Jeg legger en dæsj karamellfyll midt på et makronskjell og legger et skjell forsiktig oppå.
Makronene skal oppbevares kjølig.
NYT!!!
8 kommentarer:
Ah... de ser bare så knallgode ut. Jeg har aldri smakt makroner før. og så innbydende bilder :) Takk for oppskrift :) Og ha en fin kveld.
Klem
Mmmm makroner er deilig, men jeg har ikke prøvd det fyllet som du bruker så det skal jeg teste ut en gang :)
De ser så lekre ut atte! Jeg syns det er så omstendelig med det mandelmelet - tror jeg må se om jeg finner det ferdig noe sted... Kanskje Kinsarvik?
Ses imorgen! Gleder meg!:o)
Herlig! Tusen takk, nå vet jeg hva jeg skal prøve meg på i helgen...:)
Herlighet, dette så godt ut!! Salt karamell er noe av det beste jeg v et. Mmmm :)
Mmmmmmm! Dette så godt ut!!!
I dag skal jeg prøve meg på disse; takk for inspirasjon, Marie!!!
Hørtes veldig godt ut med salt karamellfyll!
Legg inn en kommentar