lørdag, desember 08, 2007

8 desember og luke 8

Amalie lager stjernelys
...med litt hjelp av meg. Jeg har en pose laaaaangt under pulten min på hobbyrommet der jeg samler lys som har blitt ødelagte, knekte, stubber ol... (er det rart det blir rotete når jeg tar vare på alt mulig.....hm...). En gang i året tar jeg frem denne posen og min lysgryte (ytrolig praktisk å ha en egen gryte til lys!) etter en stund på lav varme så smelter lysene og blir til flytende stearin. Lysfarge kjøper jeg på panduro.no så jeg får en dyp lilla farge som passer bra til advent. Disse stjerneformene er også kjøpt på panduro. Jeg har fire former så jeg får laget 8 stjerner i slengen. Når stjernene er blitt stive tas de forsiktig ut av formen og stikkes hull på i midten ved hjelp av en tykk nål.
Amalie satt og holdt meg med selskap på kjøkkenbenken og etterhvert som stjerne ble klare tredde hun dem på en vokset veik (ferdigkjøpt på panduro -ser ut som en laaaang telys-veik med metallbunn)
halveis ferdig. Jeg blander fargen i stearinen etter hvert stjernebrett slik at det blir forskjellige nyanser på stjernene. og så er det å tre innpå de siste stjernene :)
Lyset er klart til bruk. Etterhvert som lyset brenner vil de løse stjerneskivene smelte i hverandre.
Ble det ikke fint? Og så enkelt?
Ønsker dere alle en god lørdag :)

11 kommentarer:

Turid Mari sa...

Så masse koselig du finn på ilag me jentn dine!! Så heldig som har en sånn kreativ mamma :)

Anonym sa...

Åh, sukk! Nydelig!

Heidi sa...

Ååååh... det er så gøy å innom bloggen din altså. Du finner jo på så mye flott å gjøre med ungene dine.

Tror jaggu jeg må legge deg til i bloggen min. Håper det er i orden. =o)

Heidi

Anonym sa...

Hei, du er bare et oppkomme av gode ideer nå i advendtstiden. Super ide å ta vare på lysstumper. Det har jeg gjort også, og nå vet jeg hva vi skal bruke dem til. Takk for super ide.

Ania sa...

Så gøy og så kreativt! :D

Vibeche Bergqvist Ellingsen sa...

Knallstilig Marie, og nå har jeg gått til innkjøp av stjerner og veke, så i morgen skal vi også lage sånne flotte lys :)
Tusen takk for inspirasjonen du deler med oss.
Stoooor klem

Crumbs sa...

excuse me- I can not read your language, nor do I know if you can read English, however I wanted to say that these crafts are wonderful! I found this by accident, but am inspired. Thank you

Unknown sa...

Så utrolig flotte lys dere har laget..., du er virkelig et oppkomme av kreative sysler, uansett om det er scrapping eller andre kreative sysler... :-)

Til stor inspirasjon for bl.annet meg!

Ha en flott 2. søndag i advent. :-)

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Aquarell sa...

Kjempeflotte lys dere har laget.
Heldige unger som har sånn kreativ mamma... :)

Anne-Britt sa...

Du er så utrolig kreativ. JEg blir helt stum. Heldige jenter som har en slik mamma som finner på så mye kjekt. Du er kjempeflink Marie :)