mandag, desember 17, 2012

Raku

På skolen har vi akkurat avsluttet en periode med gamle brennemetoder. Raku er en brennemetode av keramikk som oppsto i Japan på 1600-tallet. Fritt oversatt betyr Raku "glede" og jeg kan fint skrive under på at teknikken var utrolig kjekk og gledesfylt :)
 Spennende å holde på med!! 
 På to plater har jeg stemplet en tekst fra "Fru Pigalopp" skrevet av Bjørn Rønningen. Synes Fru Pigalopp er helt fantastisk!
 Teksten på platene: "...fru Pigalopp ha
r lært noe av alle dyrevennene sine. Hun har lært at en blir litt glad inni seg hver gang en gjør andre glad og ikke bare det, en slik varm og god innisegglede trenger du aldri være redd for å måtte beholde bare for deg selv. Den er smittsom, som meslinger og røde hunder! Det er nok derfor det alltid er så trivelig der fri Pigalopp dukker opp. Hun er smittsom! Men du trenger ikke løpe avsted og stikke hodet under dyna når hun kommer, redd for å bli smittet. For vet du hva? Det er fint å bli smittet av Fru Pigalopp. For når hun smiler, eller ler den buldrende, varme latteren sin, som kiler deg bløtt i munnvikene og får deg til å smile -enten du vil det eller ei - kan du være sikker på at du er blitt smittet du også. Det er nesten som fru Pigalopp bærer på en usynlig-sekk som bestandig er full av slik smittsom glede."

 Her er litt andre ting fra perioden.
Jeg ønsker dere alle gode adventsdager.
Klem

1 kommentar:

Unknown sa...

Så fin tekst og fine rakuarbeider! Hadde vært gøy å prøve:-)

Ønsker deg et godt nytt år!
Ruthe