onsdag, april 25, 2012

størst av alt er kjærligheten

Nå foregår terrorretsaken og i den forbindelse kom jeg på den store krukken jeg laget til en skoleoppgave i høst. Det er endel skoleoppgaver jeg ikke har vist enda, men de kommer kanskje innimellom.
 
Vi fikk to oppgaver som omhandlet krukker i keramikk. Jeg tok utgangspunkt i emosjonelle tilstander og laget fem små krukker med ulikt utseende. Krukkene har jeg kalt; redd, trist, kaos, smerte, og glad. Den store krukken har fått stemplet inn teksten "størst av alt er kjærligheten" øverst langs "kanten" 
Her er teksten jeg skrev til den store krukken i høst:
"Den strore krukken heter "Størst av alt er kjærligheten"
Jeg valgte disse ordene som navn og tema for krukken min. Ordene kommer fra Bibelen: "Så blir de stående, disse tre: Tro, håp og kjærlighet og størst blant dem er kjærligheten" (Bibelen, 1.korinterbrev 13.13). Kjærlighet er det sentrale verdibegrep som beskriver hvordan Gud er og hvordan vi utfordres til å møte hverandre. Det er godt å se hvor sterk og stor kjærligheten kan være, som for eksempel etter massakren i Oslo og Utøya 22.07.2011. Kjærligheten er størst!

De små krukkene mine handler om emosjoner, og selv om kjærlighet i seg selv ikke er en emsjonell tilstand kan kjærligheten bringe med seg mange gode følelser. Så slik kan den være et utspring i tema fra den første oppgave. Den store krukken har noe av den samme grunnformen med at den er lukket på toppen. Krukken rummr mye. Det er plass til mye kjærlighet i oss. Samtidig så er formen gjennkjennbar fra gamle vannkrukker. Vann er noe vi trenger og deler. Det er en krukke som kan brukes flittig til å øse ut. Krukken skal både rumme mye samtidig som kjærligheten skal deles."
Så min oppfordring blir:
Del kjærlighet, for størst av alt er kjærligheten!

5 kommentarer:

anne knutsen sa...

Fint å lese! Og fine krukker, allsidige Marie.

Trastungen sa...

Nydelig <3

Komadyret sa...

Heisann, jeg har lagt igjen en liten utfordring til deg på bloggen min, håper du tar deg tid til å svare selv om det er helt frivillig ;)Ha en fin søndag ;)

http://komadyret.blogspot.com.es/2012/04/elleve-sma-utfordringer.html

Ania sa...

Stilige krukker og flott konsept!

Fru Keilegavlen sa...

Flotte krukker, og utruleg fin tekst til krukka: "Størst av alt er kjærligheten". Ønskjer deg ein fin søndag.