lørdag, januar 21, 2012

Samosa

Jeg er veldig glad i banglamat (indisk) og har som mål å bli flinkere å lage det fra bunnen av. Det er ikke noe hokuspokus og det tar ikke så lang tid heller. Jeg og mannen laget samosa og de ble fantastisk, så jeg deler oppskriften med dere :)

Ingredienser til fyllet:

500g kyllingkjøttdeig eller grillet kylling i småbiter
1 løk -i småbiter
2hvitløksbåter -knust
1ts karri (currypowder)
1/2ts chilipulver (chili powder)
1ts Gurkemeie (ground turmeric)
1/2ts Cumin -hel spisskummen (ground roasted cumin seeds)
1 hel chili i tynne skiver
1 ts hakkede fersk koriander
1/2 ts fersk most/hakket ingefær
salt/pepper etter smak
saften av 1/2 lime 
Ha alle grønsakene og krydrene i stekepannen og stek til det er mykt.
Ha i kyllingen og stek til det er gjennomstekt.
Ha over limesaften.
For å lage samosa trenger du filodeig og eggeplomme blandet med litt vann.
Ha en spiseskje fyll på filodeigen og brett i trekantmønster. Pensle med egg/vann i skjøtene. Legg samosaen rett i frityrgryte. (varm frityrolje)
stek dem i olje til de er gyllen i farge
...det smaker NYDELIG!!!

Anbefales!!!
**
Takk Sissel: nå har jeg rettet oppskriften

6 kommentarer:

Pernilla sa...

Dette ser kjempegodt ut!
Har lyst å prøve litt nytt, takk for tipset!
Pernilla

anne knutsen sa...

Mmmmmm... dette så nydelig ut, dette vil jeg prøve. Takk, Marie!!!

hjertemynthe sa...

Oh! Tusen takk!! Dette MÅ prøves! Vi elsker indiskmat =))))

Marianns papirgleder sa...

Det såg kjempegodt ut! Skal jammen prøve det i nærmaste framtid. Takk for at du deler oppskrifta :)

Sissel sa...

Det så veldig godt ut!! Har lyst til å prøve selv.

En liten rettelse: Karve er ikke det samme som cumin (engelsk). Men det er mange som oversetter cumin feil.

Spisskummen/(spisskarve) (norsk) = cumin (engelsk) = jeera (hindi)

Karve (norsk) = caraway (engelsk) = siya jeera (hindi)

Karve er i samme familie som spisskummen, men smaker ikke så likt. Så jeg ville ikke brukt karve i stedet for spisskummen til samosaene :)

Marita sa...

Jeg har prøvd ut oppskrifta i kveld og det er UTROLIG godt! Og ikke minst,lett å lage :-)