lørdag, april 02, 2011

minstesnuppas rom

I dag er jeg om minstesnuppa alene hjemme og vi har ryddet rommet hennes. Vi har brukt halve rommet hennes som lager mens vi pusset opp gangen så nå var det på tide at hun fikk rommet sitt tilbake. Så her er en liten sneakpeak av hvordan hun har det på sitt rom. 
 Denne sengen fant jeg i en konteiner i søppelrommet der vi bodde i Oslo. Noen som skulle flytte hadde kastet den og jeg syntes den var for fin til å kastes. Den var blå, men mine greie svigers malte den for meg i lys beige. Det er en vokseseng, så den er enda passelig til min 1.klassing. Stolen er en gammel arvestol som skulle kasseres. Jeg skulle vist dere bilde av trekket. Synes det er så fint. Nesten en skam å gjemme det bak saueskinnet. 
 Skapene er overskap til IKEAkjøkken som jeg har satt sammen til å bli veggskap. Jeg synes det ser så mye ryddigere ut når hyllene har skapdører istedenfor åpne hyller.  
 bak døren henger denne skumle slangen. Jeg laget den da vi flyttet til Bergen i 2003. Ungene har målt seg en gang i året og vi har streket av hvor høy de har vært. Slangen er laget etter disneys tegning av slangen i Mowgli -jungelboken. 
 På klesskapet henger et hjerte snuppa har laget selv. "ha en herlig dag"
 under senga er flere korger med forskjellige ting. 
Jeg digger fingerdukker og hånddukker. Jeg hadde en ide om at jeg var god på å bruke dem og fortelle gøye historier når de skulle legge seg. Vi har hatt noen fine godnatt-stunder med dem.... men det har ikke blitt så mange i det siste. Gøye å leke med er de ihvertfall, og så mange fine!!
 Oppå ene skapet bor Elisabethbamsen. Sengen og sengetøyet laget jeg på sløyden og i forming da jeg gikk på barneskole på Bru i Stavanger. Det var moro finne den på loftet og gi den nytt liv. Snupa fikk Elisabethbamsen av Elisabeth for mange år siden og etter det har jeg sydd/heklet/strikket tepper og klær til bamsen.
 Over sengen henger noen av favoritt go´nattsangene. 
 Snuppa varierer litt på hvem hun har med i sengen, men i dag var det disse som lå der. "søkelset" har jeg heklet og engelen er fra annek. Mer om AnneK sitt engleprosjekt kan dere lese om her. Legg dere gjerne til som følger av bloggen hennes og kjøp en engel :) 
 Vi har tatt bort pulten til snuppa. Vi gjør alle lekser på kjøkkenet/stua. Jeg vet ikke helt hva jeg tenkte på da vi plasserte pult på rommet hennes. Nå har vi tatt ut pulten og laget en lekekrok. Hun ville ha teppe på gulvet, og i mangel på teppe så fant jeg frem babyteppet jeg sydde til storesnuppa da hun var baby. Motivet er fra Kardemommeby.
 På baksiden har jeg malt kardemommeloven med antiskli slik at teppet skulle ligge stødig på gulvet. 
Stas å ha bokstaver med sitt eget navn. 
Dette var et lite innblikk i snuppas rom. 
Nå får jeg rydde videre så det blir strøkent i flere rom. 
God helg :)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Så koselig rom! Vi innreder for tida rommet til frøkena i dette huset og- kjekt! KJente forresten igjen sengetøyet i den dukkesenga- har og en sånn seng med sengetøy. Gleder meg til å ta den frem igjen :-)

Kathrine fra Bru

Hege sa...

Så koselig rom Amalie har! Mange søte, små detaljer som gjør en liten jenta glad tenker jeg!
Ha en fortsatt finfin lørdag :-)

P.s de makronene i forige innlegg såg virkelig yummi ut!

Klem

Anette og gutta sa...

Hei Amalie, så fint rom du har. Kanskje vi kan få komme på besøk til deg og Lydia i påsken?
Klem fra Anette og gutta:)

Anne-Britt sa...

Så koselig rom Amalie har og så mange flotte ting. Digger kardemomme teppet :) Kjekt å få et lite overblikk. Ha en fin lørdag kveld.

Anonym sa...

For et koselig rom Amalie har. Veldig flott bruk av kjøkkenskapene, det skal jeg huske. Likte uttrykket det gav i rommet. Enig med at det er ryddere med skapdører. Og teppet og slangen var jo bare herlig.

Også den sengen da. Den var jo bare nydelig. Du er så flink og kreativ. Nyter å tusle rundt i bloggen din!