mandag, desember 12, 2011

Det tomme huset

Vi har hatt i oppgave på skolen å male hus. Jeg har ikke malt bilde med akryl på lerret før, så det var vel på tide. Kjenner jeg fortsatt foretrekker oljemaling, men kjekt å beherske flere teknikker og medier.

Veien til motiv har vært like kronglete som den pleier, men spennende prosess å være i. Jeg kan fortelle siste del av veien; Bildet mitt er inspirert av et intervju med lege Stein Husebø jeg hørte på radioen for mange år siden. Intervjuet gjorde sterkt inntrykk på meg da. Det er mange år siden så jeg kan ikke gjengi innholdet korrekt, men jeg husker essensen av det. Stein Husebø er lege og opptatt av smerte. I intervjet fortalte han om sjelelig smerte. En tenåringsjente hadde fått kreft og måtte fjerne livmoren. Hun hadde stor sorg over tapet av å kunne få egne barn. Hun omtalte sin sorg og smerte som ”det tomme huset”.
Jeg har tatt utgangspunkt i hennes opplevelse og har kalt bildet mitt for ”det tomme huset”. 
Dette er et veldig anderledes bilde enn jeg vanligvis begir meg ut på. Maleriene jeg har malt med oljemaling har vært mye figurative. (klikk på etikketten; oljemalerier eller tegninger i margen på bloggen og du vil få opp flere arbeider)
Ønsker dere alle gode adventsdager!

2 kommentarer:

Elisabeth Helland sa...

vakkert og pent, fullt av mening...

Ania sa...

Vakkert..