søndag, april 03, 2011

banglachai

I går ryddet og ordnet jeg hele dagen og da jeg kom til teskapet så fant jeg en boks med svart te, så nå har jeg laget meg skikkelig banglachai. -og siden jeg er så glad i chai så deler jeg med dere sånn i tilfelle noen skulle finne det interessant å lage ekte chai. 
Dette er en engangskopp fra Calcutta/Kolakta/. I India/Bangladesh er engangskoppene laget av rødleire. Når chaien er drukket opp kastes koppen på gaten og blir til grus/støv. Jeg tok med meg koppen hjem til minne. Jeg pleier å ha knapper i den til vanlig, men har lånt den til chai for anledningen for å vise dere engangskopper. 
 Banglachai ala banglamarie:
 Du trenger:
hel ingefær
hel kanel
hel nellik
hel kardemomme
hel svart pepper
svart te
melk
sukker/honning
 Min svarte te stammer fra en Lungla tehage i Sylhetdistriktet. Jeg bodde i denne tehagen de første årene i mitt liv. Julen 2008 var vi tilbake på besøk i denne tehagen. Da fikk vi omvisning i hvordan teen blir laget. Fra friske teblader til ferdig te. Kjempespennende å se! -og så fikk vi med noen kg med te hjem.  
 Kok kryddrene i vann. Jo lenger det koker jo mer smak trekkes ut av kryddrene. 
 Ha i melk og la det koke opp. 
Trekk pannen av varmen og ha oppi den svarte teen. La det trekke. 
Sil chaien og smak til med sukker. 
Finn deg en fin kopp og nyt!
La deg gjerne inspirere til å prøve :)
Ønsker dere alle en god søndagsettermiddag og kveld!

13 kommentarer:

Hege sa...

Mmmm - det hørtes, og ser ut som en skikkelig god kopp chai!
Kanksje jeg må prøve det en gang. Men ingefæren, tar du av skallet? Eller deler du den bare i biter med skallet på?

gudrun sa...

Høres deilig ut, Marie. :)
Jeg bruker ofte chai krydderblanding men har jo ikke så spesiell svart te da. :)
Xo

hanne sa...

Spennende! Takk for at du deler oppskrift og historie ;)

Silje sa...

Så fine pledd du lager! Hvilket garn bruker du?

Silje

Åse Marit sa...

Å, no fekk eg lyst på chai! Skal prøve den oppskrifta di neste gong.

Ha ei god veke!

Linda sa...

Så utrolig fint barnerom dattera di har, masse fine detaljer! Likte veldig godt skapløsningen, ble veldig pent! Er skrogene også kjøkkenskap (er det over eller underskap i så tilfelle?) eller har du montert dørene på vanlige Billy hyller? Ser ut til å være en kjempelur løsning!

Ania sa...

Mmm..nå fikk jeg lyst på chai :) Har forresten funnet ut at stjerneanis ikke er så dumt å ha oppi (laubærblad likeså, men jeg er ikke helt sikker om jeg kjenner smaken/effekten av den da...), og at kandisert ingefær er kjekt å ha i skapet når jeg har lyst på chai men ikke har fersk ingefær :)

Torunn sa...

Mmmmm...dette såg godt ut!! Takk for at du deler oppskrift.

Marianne Salvesen sa...

Fantastiske bilder, apellerer til smaksløkene! Takk for at du deler! Dette vil jeg prøve:) Ha en flott uke, søte Marie!

Frk.Virrum sa...

Mm..det hørtes godt ut! ;-)

Moan sa...

Her er det bare å eksperimentere seg fram til blandingsforhold som man liker! Både jeg og mannen har fått dilla på chai :-)
Takk for at du deler :-)

Vonny Wonka sa...

Hei Marie. Jeg oppdaget deg plutselig på instagram, og fikk litt lyst til å titte innom bloggen din også. Du tar så flotte bilder, og lager mye fint også. Jeg bare lurer på: Hva er ditt forhold til Bangladesh, og hvordan startet fascinasjonen? Jeg var selv i Bangladesh som voksenleder for et ledertrenings- og utvekslingsopplegg for ungdom for ca halvannet år siden. Jeg forelsket meg virkelig i landet, maten, fargene og menneskene, og har fortsatt god kontakt med flere av de jeg møtte der. Har veldig lyst til å reise tilbake! Hvor i Bangladesh har du vært? Jeg var i Dhaka, Savar og Gopalgonj, og jeg må si at Gopalgonj er en av mine favorittplasser på jorda.

hjertemynthe sa...

Å, jippi!! Endelig fant jeg en ekte oppskrift på CHAI!!!! =) Tusen takk!!