lørdag, februar 28, 2009

sy, søm og mønster...

Amalie og Elisabethbamsen var med meg på kosetur til byen på onsdag. Mens jeg kikket etter mønster til meg koste Amalie seg med å se i kostymeboken. Så masse morsomme kostymer å se på, og mange prinsessekjoler å ønske seg :) Jeg går på sykurs på folkeuniversitetet med Erna Lervik som lærer. Hun er en skikkelig husflidlærer som vil vi skal gjøre tingene skikkelig, så jeg lærer MASSE!! Kjempedyktig. Kan virkelig anbefale kursene hennes på http://www.fu.no/

mitt første syprosjekt var dette skjørtet under her. Helt enkelt i fasongen og lett å begynne med. Nå har jeg begynt på ett skjørt som er litt mer avansert. i går kveld sydde jeg en omslagsjakke jeg ikke helt vet hva jeg synes om.... Amalie har proklamert at hun vil ha en lik. *knis* Hun er jo glad i alt som kan minne om prinsesseklær, så rysjekant og blondestoff digget hun... om det var fint på meg er jeg litt ambivalent på...

God helg :)

mandag, februar 23, 2009

Scrappehyttetur

I helgen har jeg vært på scrappetur med en herlig gjeng :) Gry inviterte oss (Eli, Vibeche, Ania, Sonja, Ellen og meg) til å bli med til landstedet på Tysnes. Fantastisk deilig sted og så moro å få være med :) Veldig trist at Sonja og Ellen ikke kunne være med oss! Dere var savnet! Vi koste oss hele helgen med god mat og scrappings. Takk for en superduper helg. Det var helt flotters kaltotters :) Her er noen av layoutene jeg scrappet i helgen. Jeg har spart en til M-game på minneriket, så den får dere se siden.

Disse to layoutene (over og under) er fra Amalie's 4årsdag.
Layouten under er fra jentedag i byen.
Layout fra ferie i bangladesh. Lydia skal selv få skrive på journalintag'en.
En layout fra ferieturen til Bangladesh. lydia i babytaxi.En layout fra forje Tysnestur :)
Round Robin

Vi tok en haug med bilder og printet ut noen på Gry's miniprinter, og hadde to runder med Round Robin. Det var utrolig moro å være med på. Her er første layouten. Det eneste jeg har gjort på mine layouter er å velge bakgrunnsark.
Her er alles fra første rundeLayouten fra andre runde;
Alles layouter fra andre runde;

Takk for en superduper helg :)

Utrolig kjekt å være sammen med dere!!!

Ønsker alle som har vært innom her og snokt en god uke :)

torsdag, februar 19, 2009

scrappings på banglaloftet

I går hadde jeg besøk av Eli, Vibeche, Gry og Maren på banglaloftet. Det var en koselig stund :) Her er to layouter jeg puslet med i går Anne Marit ble jeg kjent med på papirgleder.no. Hun er den som har lært meg mest innen scrapping, data ol. Jeg er veldig takknemlig for alt AM har puttet inn i mitt hode av kunnskap og inspirasjon!! Hun kan utrolig mye :) og det er veldig artig å scrappe sammen med henne :)
Dette bildet er fra papirfesten 2008. På layouten har jeg skrevet papirfest 2009 så Anne Marit du MÅ bli med til stavanger i år også *knis*
Dette bildet er fra en barnehagescrappings i Vibeche sin barnehage. Veldig koselig å få komme på besøk i barnehagen sammen med disse glade menneskene. Vi ler hele tiden.

Et lite snøbilde fra en liten tur i snøen :)
...
Noen bilder fra "banglaloftet"
putekroken
siden rommet skal kunne brukes som gjesterom er det to senger her med masse puter i :)
"Gry's hjørne"
Ønsker dere alle en kreativ helg :)

søndag, februar 15, 2009

En deilig søndag og litt strikkeprosjekter

Nå har vi hatt snø en uke og det har vært kjempestas. I dag kom plussgradene og snøen er tung. Litt trist at dette magiske vinterlandskapet skal forsvinne. Vi har vært ute hele gjengen og kost oss i dag. snuppene og mannen har bygget snømann/snøborg med akebrettdør. Det er to innganger og Amaliesnuppa har kost seg med å krype frem og tilbake gjennom hulen.

Lydia graver
det er god plass til pappaen :)

Amalie prøver å lage snøengel i den kramme snøen
amalie blir nedgravd i snøen...
Tji hi
krype frem og tilbake i hulen :)
Kjempegøy :)
så kan jeg jo vise hvordan sokkene til Eli ble med bilde på
Edit: For å lese mer om bilder på tekstil kan du lese min artikkel på papirgleder.
og sånn ble mine leggvarmere.... i strikkeprosessen glemte jeg at det var leggvarmere jeg strikket.... og siden jeg var godt inni en film og strikkingen gikk av seg selv ble det plutselig sokker isteden *knis* Sånn kan det gå. (sokkene er like lange, det er bare jeg som har kledd de på skjevt)
Edit: Jeg startet med 16 masker på hver pinne. Etter ca 10 cm begynte jeg å felle. I begynnelsen og slutten på hver fjerde runde felte jeg en maske til jeg hadde 12 masker igjen på hver pinne.
Jeg ønsker dere alle en god søndag :)

lørdag, februar 14, 2009

Til Maren :)

Til Maren på en helt vanlig dag :)
I dag fikk jeg lyst til å lage noe til Maren
fordi jeg fant en liten elefant i mine sysaker.
Jeg lurte på hva jeg kunne lage til Maren med en liten rød elefant på...
...så da kom jeg på at Maren ønsket seg sånn penneholder...
..hvor ble det av elefanten??
*knis*
jeg glemte helt elefanten,
det ble heller ett bilde :)
Elefanten får ligge i mine sysaker en stund til
og hver gang jeg ser på elefanten vil jeg tenke på deg Maren.
Jeg er veldig glad for å ha blitt kjent med deg Maren :)
Du er herlig :)
Du gjør meg glad :)
Det er alltid gøy å være på scrappings med deg :)
God helg :)
og takk til Gry som gav meg ideen og inspirasjonen til å sy en sånn her
...
Ønsker dere alle en god helg, og jeg oppfordrer dere alle til å overraske noen positivt :)
...

fredag, februar 13, 2009

Regnkåpe og pulsvanter :)

Amalie har ønsket seg sydvest til bamsen sin.... en kanin med lange ører og sydvest... ingen lett kombinasjon. Etter sykurset i går tok jeg og noen andre "studenter" turen til Stoff&Stil og handlet, og da måtte jeg jo kjøpe litt voksduk for å prøve å sy sydvest... Det ble ingen sydvest. Etter noen forsøk så ble det regnkåpe isteden. Det var mye lettere å sy. Amalie var superfornøyd med å få regnkåpe til Elisabethbamsen. ...og, ja, noe må jeg jo finne på på morgenkvisten mens jeg venter på at Amalie skal bli ferdig med å spise frokosten sin *knis* så hun fikk den med seg i barnehagen i dag. Senere i dag var jeg en tur på i byen og traff Maria Udd. Hun designer kule kule pulsvanter og andre plagg. Er de ikke flotte??

Jeg er superfornøyd med mine skittenrosa pulsvanter med hjerte og snirkelsøm :)
God helg :)

torsdag, februar 12, 2009

kule ringer og scrappings

Jeg snublet over noen utrolig kule ringer på http://butikken.blogspot.com/ Tante Mimmi lager ringer av porselensservice og de er så utrolig kule. Jeg måtte bare ha en :) Denne er på vei til meg. Takk for koselig kveld på hobbykroken i går. Det er alltid så koselig å være sammen med dere :) *klem*
I går fikk jeg scrappet denne siden. første juledag var vi i en menighet vi gikk mye i da vi bodde i bangladesh. Vi hadde med gaver til alle barna :)

Jeg ønsker dere alle en god torsdag :)

mandag, februar 09, 2009

is, snø, maling og sovepose...

Det har vært deilig vær i helgen med snø og skyfri himmel. Amalie var klar for is.... kjekt at snuppene får lekt litt i snøen :)
Amalie har malt bilde til meg som skal henge på arbeidsrommet mitt :)
og Lydia har malt ett bilde jeg skal henge i gangen.
Elisabethbamsen har fått sovepose og er snart klar for telttur igjen.
Jeg sydde en sovepose av brun cordfløyel og rosa fleece. Liggeunderlaget har jeg klippet fra ett gammelt sitteunderlag. Snorstrammeren fant jeg i mine reserveknapper. Det står "norrøna" på den så det er ingen tullesovepose *knis* tåler minst -20 grader....
Jeg ønsker dere alle en kreativ og god uke :)